Svimmelhet

svimmelhet

Svimmelhet kan være en normal reaksjon på en unormal situasjon. Den kan skyldes uvante bevegelser, uvante synsinntrykk, tretthet, usikkerhet eller sterke følelser. I disse tilfellene er svimmelheten kortvarig, og du vet vanligvis hvorfor du blir svimmel.

Forskjellige typer svimmelhet

Vertigo

Vertigo er det medisinske uttrykket for en type svimmelhet der du har en tydelig, men falsk følelse av at du selv eller omgivelsene beveger seg. Er du i tvil om du har vertigo, så kan du sette eller legge deg ned og holde hodet i ro. Dersom du fortsatt har en tydelig følelse av at du selv eller omgivelsene roterer, gynger, tipper, heller eller er i bevegelse, så har du vertigo.

Nær-besvimelse

En vanlig form for svimmelhet er den du kan få når du holder på å besvime. Denne typen svimmelhet skyldes at det kommer for lite blod til hjernen. Dette kan være helt normalt dersom du sitter en stund på huk og reiser deg raskt opp.

Langvarig svimmelhet 

Uavhengig av årsak kan svimmelhet i noen tilfeller trekke ut i langdrag. Noen av de viktigste årsakene til at svimmelhet kan bli langvarig er

  • fysisk inaktivitet
  • stress, anspenthet eller angst
  • forventning om at svimmelheten oppstår i en spesifikk situasjon
  • depresjon

Krystallsyken

Krystallsyken er en lidelse som skyldes en ufarlig tilstand i balanseorganet i innerøret. Tilstanden medfører akutt svimmelhet som ofte utløses av hodebevegelser eller skifte fra liggende til oppreist stilling. Krystallsyken er ikke farlig, men kan oppleves som svært ubehagelig. 

 

Først må kiropraktoren finne ut hvilken type svimmelhet du har.
En grundig undersøkelse av nakkens funksjon er alltid nyttig for de fleste pasienter med svimmelhet da hele eller deler av årsaken til problemet kan ligge der.

Kiropraktisk behandling søker å gjenopprette normal funksjon i bevegelsesapparat og nervesystem for å redusere smerte, fremme generell helse og gi økt livskvalitet. I behandlingen av den enkelte pasient legges det vekt på å se pasienten i et helhetsperspektiv etter en totalvurdering.

 

Åpningstider

  • Mondag 08.00 - 19.00
  • Tirsdag - Fredag 08.00 - 16.00
  • Lørdag og Søndag - stengt