Nakke og Skuldre

Nakke

Stadig flere pasienter søker til kiropraktoren for hjelp for nakkesmerter. En gammel misforståelse og feilinformasjon fra andre yrkesprofesjoner er at nakkebehandling er farlig. Forskning viser at kiropraktisk nakkebehandling er meget trygt og raskt, og nærmest smertefri. Symptomer fra nakkesmerter viser seg ofte som hodepine, migrene, svimmelhet og nummenhet i armer, synsforstyrelser, nedsatt bevegelighet i nakke, kvalme og uvelhet. Nakkens bevegelser består av et komplisert samspill mellom ledd, følsom dyp muskulatur og store deler av nervesystemet. Vi er derfor helt avhengig av en god nakkefunksjon for å holde balansen, utføre presise bevegelser og orientere oss etter sanseinntrykk fra syn og hørsel.

Det er flere grunner til at man kan få smerter i nakken og kjeven:

Nakkekink: plutselige og sterke nakkesmerter som oppstår tilsynelatende plutselig uten noen ytre årsak eller direkte skade

Nakkeprolaps: når den myke mellomvirvelskivenes kjerne presses gjennom den harde ytre ringen som har sprukket. (En kiropraktorer kan ved behov henvise pasienter til røntgen/MR eller CT undersøkelser på lik linje med leger.)

Stiv nakke: kan være utløst av blant annet stress, statisk og ensidig arbeid, gal liggestilling eller langvarige påkjenninger.

Nakkesleng/whiplash: kommer når hodet får et sleng enten rett fram eller til siden i rask fart. Som oftest kommer nakkesleng fra bilulykker, men man kan også få det ved sportsulykker, ved slag eller om man faller.

Betennelse i nakken: det er viktig å skille mellom en infeksjon (bakteriell) og en betennelse (ikke bakteriell) i muskel, sener eller leddstruktur.En bakteriell infeksjon i nakkeregionen er meget alvorlig og man har ofte feber og redusert allmenntilstand som trenger rask medisinsk behandling. En ikke-bakteriell betennelse som man ser ved f.eks. senebetennelser, ømme muskler og stive ledd er noe vi som kiropraktorer er gode til å behandle.

Kjevesmerter: når man har smerter i kjeveleddet eller i tyggemuskulaturen.

Ansiktssmerter: et bredt område, men som regel skyldes det enten bihulbetennelse eller tannproblemer. I noen tilfeller er smertene forårsaket av låsninger i nakke eller kjeveledd.

Ønsker du å vite mer, se Kiropraktorgruppen.no

Skulder

Skuldersmertene kan hindre deg i å utføre hverdagslige gjøremål, som for eksempel å kle på deg og spise. Hvis skulderen gjør vondt i mer enn seks uker, bør du oppsøke lege. Har du vært utsatt for en ulykke, bør du oppsøke lege straks. Er smertene imidlertid moderate, kan du se situasjonen an en ukes tid før du bestiller time.​​

* Fallskader eller kontaktidretter kan forårsake akutte skuldersmerter.

* Akutte senebetennelser er meget smertefullt og det er vondt å bevege armen.

* Akutte slimposebetennelser

* Luksasjoner hvor skulderleddet eller AC-leddet er ute av ledd eller partielle luksasjoner hvor skulderleddet eller AC-leddet er delvis ute av stilling er meget smertefullt.

* Ligamentskader i skulderleddet eller i AC-leddet er vanlig etter fall eller andre traumer. 

* Senebetennelse eller en tendinittoppstår i en sene eller en muskel som et resultat av en akutt eller vedvarende overbelastning

* Myoser, ømme faste knuter i muskulaturen vår. Oppstår ofte i muskelgrupper som ikke får muligheten til å slappe av med jevne mellomrom.

* Triggerpunkter er et hyperirritabelt punkt i en muskel. Dette kan oppstå ved akutt overbelastning eller ved statisk belastning over tid.

* Muskelknuter er den allmenne betegnelsen på triggerpunkter eller myoser.


Ønsker du å vite mer, se Kiropraktorgruppen.no

 

 

Åpningstider

  • Mondag 08.00 - 19.00
  • Tirsdag - Fredag 08.00 - 16.00
  • Lørdag og Søndag - stengt