Spedbarn og Gravide

Spedbarn

Jeg har behandlet spedbarn siden 1984, faktisk var min datter min første babypasient (jeg behandlet henne for kraftig kolikksmerter). Kiropraktisk babybehandling er så mye mer enn bare behandling av kolikk - ikke minst er behandling av skjevhet av kraniet (hodeskjevheter) en meget viktig del av kiropraktisk babybehandling. Denne tilstanden går under navnet plagiocephalgi. Å få korrigert kranieskjevhet er ikke bare kosmetisk, men kan ha store konsekvenser for barnet i oppvekst og senere i livet. Andre ting som er viktig i babybehandling er ammeproblemer, mage-tarmproblemer, forstoppelse etc. og låsninger i øvre delen av nakken, også kalt kisskid osv.

Spedbarnkolikk

Babyen din gråter hjerteskjærende og intenst, trekker beina oppunder seg, fekter med armene og presser hodet bakover. Trøst hjelper ikke. Dette er typiske tegn på kolikk.

Tegn på kolikk

 1. Periodevis, uforklarlig, intens skriking hos et ellers friskt barn.
 2. Beina trekkes ofte opp mot magen.
 3. Hode og overkropp bøyes ofte bakover.
 4. Urolige arm- og benbevegelser barnet er oftest helt utrøstelig

 

Finner ut mer her: kiropraktorgruppen.no


Jeg er medlem av Norsk Forening for Barnekiropraktikk, som holder oss jevnlig oppdatert på nye behandlingsmetoder og forskning.

 

Gravide

Under graviditeten får du en større belastning på de nederste leddene i korsryggen og på bekkenleddene i forbindelse med vektøkningen, svaien i korsryggen blir større, og man får en større krumning i brystryggen. En kiropraktor vil klare å finne ut gjennom en undersøkelse om plagene stammer ifra rygg eller bekken.

De vanligste problemene som oppstår i svangerskapet er

 1. Rygg- og bekkensmerter
 2. Bekkenløsning eller låsning
 3. Smerter mellom skulderbladene
 4. Smerter i brystkassen
 5. Nakke- og skuldersmerter
 6. Hodepine og migrene
 7. Smerter i håndledd eller ankler